STARS-Program nun auch in der Steiermark

An der NMS Birkfeld werden zwei amerikanische angehende Lehrpersonen im Sommer 2019 ihr Unterrichtspraktikum machen.

Das STARS-Program ist eines der Projekte von AAECA (Austrian-American Educational Cooperation Association).

Die STAR Assistants sind angehende Lehrer/innen einer amerikanischen Universität, die während ihrer Ausbildung ein 3-4wöchiges Unterrichtspraktikum in Österreich absolvieren.

Die österreichischen Schüler/innen profitieren dabei durch den regen Kontakt mit englischsprachigen Native Speakers.

Was bisher nur für Schüler/innen aus Wien und Niederösterreich möglich war und ist, wurde nach intensivsten Bemühungen und Vorbereitungsarbeiten nun auch in die Steiermark geholt.

Vom 18. Mai – 15. Juni 2019 werden Studierende der Arkansas Tech University mit unseren Schüler/innen arbeiten, Arbeits- und Unterrichtserfahrung in einer österreichischen Schule sammeln und wohl auch in die österreichische Kultur eintauchen, verschiedene Sprachen, Sitten, Gebräuche, Traditionen und die Werte unseres Landes kennenlernen.

Seven young and highly motivated student teachers and their teacher can't wait to come to Austria to do their field experience in our school(s).

English Version:

STARS-Program is also now in Styria.

The STARS-Program is one project of the AAECA (Austrian-American Educational Cooperation Association)

The STAR Assistants are prospective teachers of an American university, who complete a 3-4 week internship in Austria during their training.
The Austrian pupils benefit from the lively contact with English-speaking native speakers.

What was only possible for pupils from Vienna and Lower Austria has now been brought to Styria after intensive efforts and preparatory work.

From May 18th - June 15th 2019, students of Arkansas Tech University will be working with our pupils and teachers, gaining work and teaching experience in an Austrian school and will be immersing themselves in the Austrian culture, different languages, mannerisms, customs, landscape, traditions and the wonderful values this country has to offer.

Austrian-American Educational Cooperation Association
Österreichisch-Amerikanische Schul- und Bildungskooperation